пʼятницю, 30 січня 2015 р.

Здолбунівський край: історія, події, постаті


В Здолбунівській центральній районній бібліотеці відбулась презентація науково-допоміжного покажчика "Здолбунівський край: історія, події, постаті", виданого Рівненською обласною універсальною науковою бібліотекою.
Презентацію провела, укладач покажчика Костильова Лариса Анатоліївна, зав. відділом бібліографічного ресурсу, баз даних та обслуговування користувачів РОУНБ.
Науково-допоміжний покажчик «Здолбунівський край: історія, події, постаті» присвячений історії міста Здолбунів та Здолбунівського району.

У виданні представлені документи, у яких відображаються основні аспекти історичного, економічного, політичного та культурного розвитку Здолбунівщини від найдавніших днів до сьогодення. Представлені також матеріали, що розповідають про пам’ятки історії та культури, про видатних діячів та письменників краю, відомих постатей, пов’язаних із Здолбунівщиною.
Бібліографічне видання включає описи документів з фондів Рівненської обласної універсальної бібліотеки, Здолбунівської центральної районної бібліотеки та описи з мережі Інтернет  по 2013 рік включно(всього 1045).
Основна частина бібліографічного покажчика складається з 15 розділів. Можливість багатоаспектного пошуку та зручність користування покажчиком забезпечують допоміжні покажчики: іменний, географічний, назв творів друку та періодичних і продовжуваних видань.
Покажчик дозволяє окинути оком вже зроблене й намітити нові напрямки краєзнавчих досліджень. У цьому й полягає головне його завдання: зорієнтувати у вже відомому і в тому чого ми не знаємо про Здолбуніський край.

Бібліографічний покажчик розрахований на істориків, краєзнавців, викладачів, студентів, широке коло користувачів. Скористатись ним можна буде у всіх бібліотеках району.