понеділок, 31 березня 2014 р.


Віктор Атаманюк – досягнення в сільському господарстві

          Народився Віктор Данилович 15 грудня 1951 року у с.Мала Мощаниця Здолбунівського р-ну в багатодітній сім’ї. Освіту здобував у Маломощаницькій школі, змалку прагнув працювати з сільськогосподарською технікою і мріяв отримати відповідну освіту. В 1967 р. поступив до Мирогощанського радгоспу-технікуму за спеціальністю «Механізація сільського господарства», який закінчив у 1971 р. Працював у с.Варковичі, звідки відбув на службу до лав радянської армії. По завершенню служби працював у с.Новосілки за спеціальністю «технік-механік». Роботу виконував старанно, був дисциплінованим та ініціативним, тож згодом був призначений на керівну посаду до колгоспу ім.Шевченка, що у с.Копиткове Здолбунівського р-ну. Одружився, з дружиною Антоніною побудували дім у с.Копиткове, зростили двійко дітей. Син Анатолій (1977р.) успадкував батькову любов до землі і став вченим агрономом, дочка Ірина (1976 р.) вчителює.
З 1975 р. Атаманюк В.Д. навчався в Житомирському сільськогосподарському інституті за спеціальністю «Агрономія», який в 1980 р. успішно закінчив, у 1985 р. там же навчався на факультеті підвищення кваліфікації по спеціальності «Керівні кадри». Працював над захистом кандидатської дисертації. Наукові праці та статті були опубліковані в книзі «Сучасні та перспективні технології зберігання і використання вологого зернофуражу». Господарство В.Д. одним із перших в області перейшло на нові форми господарювання. Зусиллями керівника в фермерському господарстві ім.Шевченка є діюча хлібопекарня, автоматизований комп’ютеризований доїльний зал, біодизельна установка. Будуються молокозавод та лінії переробки молока, налагоджене власне виробництво ячної, пшеничної, горохової, гречаної крупи.
В 1977 р. Указом Президента Верховної Ради СРСР був нагороджений медаллю «За трудовое отличие».
В 1987 р. за успіхи в трудовій діяльності був занесений до списку районної дошки пошани, про що має відповідне посвідчення.
В 1991 р. був нагороджений медаллю України та Почесною грамотою Кабінету Міністрів України. Президент України Л.Кучма з нагоди 10 річниці незалежності України відзначив Атаманюка В.Д. іменним годинником.
14 листопада 2001 р. Кабінет Міністрів України нагородив Почесною грамотою за високі досягнення у праці, високий професіоналізм.
13 січня 2002 р. був відзначений Почесною грамотою від Рівненської обласної адміністрації за перемогу в обласному конкурсі на краще реформоване сільськогосподарське підприємство за 2002 рік.
5.09.2003 р. Віктору Даниловичу був вручений орден Української Православної Церкви та грамота від митрополита Київського і всієї України Блаженнішого Володимира.
11 листопада 2003 р. був нагороджений дипломом Міжнародного Академічного Рейтингу популярності та якості «Золота Фортуна» як голова селянсько-фермерського господарства ім.Шевченка.
23 серпня 2005 р. Указом Президента України Віктору Даниловичу було присвоєно почесне звання «Заслужений працівник сільського господарства України».
4 вересня 2009 р. Атаманюк В.Д., голова фермерського господарства ім.Шевченка, нагороджений Почесною грамотою Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва за вагомий внесок у реформування національної економіки, розвиток підприємництва та формування ринкової інфраструктури в Україні.
21 січня 2012 р. Указом Президента України Атаманюка В.Д. нагороджено ювілейною медаллю «Двадцять років незалежності України».

Немає коментарів:

Дописати коментар